Диабетка

НІ діабету: Рекомендовані продукти

113просмотров

Складіть для себе меню, яке буде містити «здорові» вуглеводи, продукти, багаті на клітковину, рибу і «хороші» жири. Американська Діабетична Асоціація пропонує простий метод планування раціону, по суті заснований на принципах «тарілки здорового харчування» і складається з 4 простих кроків

  1. Наповніть половину своєї тарілки некрохмалистими овочами (зелень, салатні листя, шпинат, морква, кабачки, гарбуз, помідори та ін.) І несолодкими фруктами.
  2. Наповніть чверть своєї тарілки білковою їжою (жирна морська риба, нежирна свинина, м’ясо птиці та ін.)
  3. Заповніть останню чверть тарілки цільнозерновим продуктом (цільнозерновими макаронами, коричневим рисом), бобовими (квасоля, горох, нут та ін.) , кашами з низьким глікемічним індексом (гречана, просо) або крохмалистими овочами (зелений горошок, картопля).
  4. Не забудьте приправити свою їжу корисними жирами (оливковою олією, кукурудзяним маслом та ін. рослинними жирами). Продукти, що містять мононенасичені і поліненасичені жири, можуть допомогти знизити рівень холестерину.
  5. Пийте достатню кількість чистої питної води.

Читайте докладніше

НІ діабету: створіть свій план здорового харчування

Нагадаємо, неінфекційні (хронічні) захворювання роблять найбільш вагомий внесок у загальний тягар хвороб. Україна до цього часу не мала загальнонаціональних репрезентативних даних про основні фактори ризику неінфекційних захворювань, що є перешкодою для прийняття науково обґрунтованих рішень для покращення ситуації.

Для отримання об’єктивної інформації про поширення факторів ризику НІЗ та подальшого вироблення підходів до профілактики і боротьби з НІЗ в Україні вперше було проведено національне репрезентативне дослідження STEPS.

STEPS – це підхід, рекомендований ВООЗ для епіднагліду за факторами ризику НІЗ. Дослідження STEPS вивчає поширеність НІЗ та їх факторів ризику, використовуючи стандартизоване анкетування, проведення фізичних та біохімічних вимірювань.

Детальна інформація за посиланням https://phc.org.ua/news/v-ukraini-vivchatimut-poshirenist-faktoriv-riziku-neinfekciynikh-zakhvoryuvan

 

Комментировать