65692 Bitte verwenden Sie das Motiv nur mit Quellenangabe Foto: djd/MykoTroph/©macgyverh. Verstoesse gegen das Urheberrecht muessen wir juristisch verfolgen. Bilder duerfen nur mit vollstaendiger Quellenangabe und im Zusammenhang mit dem jeweiligen Text genutzt werden. Wer Urheberrechte verletzt, muss mit erheblichen zivil- und strafrechtlichen Konsequenzen rechnen. Bitte immer bei Verwendung Abdruckbeleg/Veroeffentlichungshinweis an: djd, Bahnhofstr. 44, 97234 Reichenberg oder an info@djd.de
Диабетка

НІ діабету: Шо їсти не потрібно

71просмотров

Варто забувати про продукти, які слід виключити з раціону. До них відносяться:

  1. Швидкі вуглеводи. Будь-які продукти з доданим цукром (кулінарні вироби, здоба, цукерки, джеми та ін.), А також продукти, виготовлені з очищених зерен (манна і рисова крупа, вироби з білої муки і ін.)
  2. Насичені жири. Уникайте жирних молочних продуктів і тваринних жирів у великих кількостях. Вибирайте нежирне м’ясо, а також обмежте споживання продуктів, що містять кокосове і пальмове масло (міститься в багатьох технологічно-оброблених продуктах, наприклад в сиркових масах, деяких сортах морозива, печиво та ін.).
  3. Транс-жири. Уникайте вживання транс-жирів, що містяться в деяких готових промислово виготовлених закусках, хлібобулочних виробах, заправках і маргаринах.
  4. Холестерин. Джерела холестерину включають молочні продукти і м’ясні продукти з високим вмістом жирів, яєчні жовтки, печінка та інші види субпродуктів.
  5. Сіль. Прагніть знизити споживання солі до 2 г на добу. Це допоможе вам контролювати ваш кров’яний тиск.

Більш докладно читай

НІ діабету: створіть свій план здорового харчування

Як стверджують дослідники клініки Mayo, діабетична дієта — це просто план здорового харчування, який підійде для кожного, хто піклується про своє здоров’я і хоче залишатися активним до глибокої старості.

Нагадаємо, неінфекційні (хронічні) захворювання роблять найбільш вагомий внесок у загальний тягар хвороб. Україна до цього часу не мала загальнонаціональних репрезентативних даних про основні фактори ризику неінфекційних захворювань, що є перешкодою для прийняття науково обґрунтованих рішень для покращення ситуації.

Для отримання об’єктивної інформації про поширення факторів ризику НІЗ та подальшого вироблення підходів до профілактики і боротьби з НІЗ в Україні вперше було проведено національне репрезентативне дослідження STEPS.

STEPS – це підхід, рекомендований ВООЗ для епіднагліду за факторами ризику НІЗ. Дослідження STEPS вивчає поширеність НІЗ та їх факторів ризику, використовуючи стандартизоване анкетування, проведення фізичних та біохімічних вимірювань.

Детальна інформація за посиланням https://phc.org.ua/news/v-ukraini-vivchatimut-poshirenist-faktoriv-riziku-neinfekciynikh-zakhvoryuvan

Комментировать