Яким має бути сніданок? Прості поради від дієтолога Леслі Франка

Яким має бути сніданок? Прості поради від дієтолога Леслі Франка
Автор:
HUBZ Редакція
07.08.2021

Амбасадор здорового харчування Леслі Франк вважає, що люди у більшості шукають відмовки, щоб пояснити чому вони ще досі не мають ідеальної ваги.

Нагадаємо, що одним із кроків, який допомагає контролювати вагу, є повноцінний сніданок. Багато хто з людей, що мають «не ідеальну» фігуру та вагу – не дотримуються дієти та знаходять собі цілком переконливі, як їм здається, виправдання.

Наприклад:

  • У мене немає часу, щоб готувати собі повноцінний сніданок і тому протягом дня мені доводиться задовольнятися печивом і бутербродами, або фастфудом.

Якщо у вас кожна хвилина на рахунку, вам слід навчитися готувати щось просте і доступне. Наприклад, це може бути круто зварене яйце, пара крекерів, сир і фрукти. А якщо часу зовсім обмаль, прибережіть кілька упаковок вівсяної каші миттєвого приготування, пакетиків з родзинками і тримайте їх в нижньому ящику робочого столу.

  • До першої години дня мені просто не хочеться їсти.

Зовсім не обов’язково схоплюватися з ліжка з першими півнями і тут же бігти на кухню. Однак, протягом кількох годин з моменту пробудження необхідно все ж таки поснідати. Якщо ви не в змозі переварити занадто багато їжі, з’їжте кілька ягід винограду, крекер із пшеничного борошна або ж випийте півсклянки соку. Примусьте себе робити так кілька днів поспіль. Будьте впевнені, що ваш шлунок звикне до такої “дозаправки”. Поступово ви зможете перейти до більш «солідних» сніданків.

  • Радий би снідати, але боюся, що це лише збільшить мій апетит.

У людей, які протягом дня їдять кілька разів, але потроху, менше порушень режиму харчування. Професор Андерсон, дієтолог зі світовим ім’ям, стверджує: прихильники частого, корисного, але не занадто «серйозного» харчування, як правило – стрункі і відчувають себе набагато краще тих, хто їсть один раз або два рази на день, тамуючи голод великими трапезами.

Автор: Леслі Франк, біолог
Переклад з англійської