Рекомендации

Схуднути без дієти: 6 продуктів що «розщеплюють жири»

23просмотров

Є такі речовини, що не тільки обов’язково повинні міститись в їжі, бо це корисно, але ще й здатні сприяти схудненню, тобто допомагають контролювати свою вагу без проблем.

Наводимо список з 6 таких продуктів.

  1. Рослинні олії з вмістом альфа-линолієвої кислоти, яка прискорює жировий обмін речовин.

Широко поширена в насінні, горіхах та рослинних оліях (%):

  1. сафлорова олія (Cárthamus tinctórius-) 73-79,
  2. масло виноградних кісточок 58-78 (Vítis),
  3. кедрова жирне масло (Cedrus) 72,
  4. макове масло (Papáver) 60-65,
  5. соняшникова олія (Helianthus) 46,0-60,
  6. масло розторопші (Sílybum mariánum) 61-62,
  7. конопляна олія (Cánnabis) 55,
  8. масло зародків пшениці (Tríticum) 54-58,
  9. соєва олія (Glycine max) 50-62,
  10. кукурудзяна олія (Zéa máys) 34-62

Горіхи та насіння можна їсти кілька разів в день. Можна гризти їх протягом дняабо подрібнивши ядра, додавати їх в салат зі свіжих овочів і використовувати для приготування інших страв. Олії можна додавати до будь-яких страв з овочів, м’яса, каш та випічки. Відзначимо також, що рослинні олії позитивно впливають на серцево-судинну систему.

  1. Ягоди з високим вмістом вітаміну С

Група вчених наукового центру при державному університеті Арізони (США), досліджуючи вплив різних продуктів на людський організм, дає рекомендацію: щоб знизити вагу, розчиняючи в своєму тілі до 30 відсотків жирів, треба регулярно вживати в їжу ягоди і фрукти, багаті вітаміном «С» . У рекомендованому ними переліку — суниця, полуниця, малина і т.д.

Скористатися їх радою нескладно і приємно. Ягоди — ті ж цукерки, тільки натуральні. Є у них, правда, один недолік: це — сезонний продукт. Однак властивості ягід в значній мірі зберігаються і в замороженому вигляді, що дозволяє їсти їх цілий рік. Головне — щоб вони завжди були під рукою.

  1. Додайте в їжу корицю

Зовсім невелика кількість цієї спеції — всього чверть чайної ложки, доданої в будь-яку страву, запобігає викиду інсуліну в кров, який дає організму сигнал накопичувати жири.

Корицею можна посипати випічку або печені яблука. Можна приправити нею, наприклад, вівсяну кашу, а також — кефір. Щіпка кориці в каві надає напою приємну «оксамитовість».

  1. Куркума – наше все

Куркума розщеплює жири на стадії травлення і уповільнює ріст жирових тканин. Вона благотворно впливає не тільки на травну, але і на серцево-судинну систему, допомагає нормалізувати кров’яний тиск.

Її можна додавати в різні страви у вигляді порошку, а також вживати в складі гірчиці, яку, скажімо, намазують на хліб, готуючи сендвічі. Особливий смак надає куркума стравам з рису, соусу для заправки салату з свіжих овочів і т.д. Куркуму рекомендовано вживати з рослинними оліями.

  1. Цитрусові для судин та фігури

Цитрусові містять флавоноїди (численна група водорозчинних і ліпофільних природних фенольних сполук), що руйнують жири. Нагадаємо, що влавоноїди важливі для здоров’я судин.

Щоб стримувати процес накопичення жирів, цитрусові треба їсти регулярно — свіжими або у вигляді віджатого з них соку з м’якоттю.

  1. Соєві боби

Соєві боби багаті на холін, який зазвичай відносять до вітамінів групи В (вітамін B4). Холін блокує абсорбування жиру і руйнує жирову тканину. У комплексі з лецитином — сприяє транспорту і обміну жирів в печінці. Відсутність холіну в їжі призводить до відкладення жиру в печінці. Однак жінкам, які перенесли рак грудної залози, перш ніж додавати сою в свій раціон, необхідно проконсультуватися щодо цього продукту з сімейним лікарем.

 

Комментировать