Ні, не входить. Картопля є крохмалистою їжею і прекрасним джерелом енергії, клітковини, вітамінів групи В і калію. Ми отримуємо багато вітаміну С з картоплі. Хоча вони зазвичай містять лише від 11 до 16 мг вітаміну С на 100 г картоплі, ми зазвичай їмо багато картоплі.
Довідник ДоброЇжа – чудовий порадник повноцінного харчування для кожного! Продовжуємо давати корисні поради.
Коли картоплю вживають, як значущу частину раціону, її зазвичай використовують замість інших джерел крохмалю, таких як хліб, макарони або рис. Через це ані картопля, ані хліб/макарони/рис не зараховуються до ваших П’яти порцій рослинної їжі щодня.
Однак, картопля відіграє важливу роль у вашому раціоні, навіть якщо вона не зараховується до ваших П’яти порцій рослинної їжі на день. Найкраще їсти її без додавання солі або жиру.
Вона також є хорошим джерелом клітковини, тому залишайте шкірки, якщо це можливо, щоб зберегти більше клітковини та вітамінів. Наприклад, якщо ви їсте відварну картоплю або картоплю в мундирі, переконайтеся, що ви також їсте шкірку.
У наступних публікаціях розділу ДоброЇжа – ми розповімо про розміри порцій для п’яти видів рослинної щоденної їжі. Стежте за оновленнями!
Ілюстрація agropolit.com