Білий рис з шинкою, цибулею та лимоном

Білий рис з шинкою, цибулею та лимоном
Автор:
HUBZ Редакція
19.07.2021

Ніжний білий рис з шинкою, цибулею та лимоном, може бути приготовлений як самостійна страва або служити гарніром до м’ясних та рибних страв. Це дуже простий здоровий рецепт, який може бути чудовим варіантом для низькокалорійної дієти.

Основні характеристики

  • Кухня: іспанська
  • Кількість порцій: 4
  • Розмір порції: 50 г
  • Час підготовки: 40 хв
  • Загальний час: 40 хв

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 100 г солодкої цибулі
  • 40 г оливкової олії
  • 400 г води (можна замінити овочевим або м’ясним бульйоном)
  • 200 г круглого рису
  • 100 г шинки, порізаної кубиками
  • сік 1/2 лимона
  • 2-3 гілочки зелені за смаком
  • 1 середній помідор

Приготування

Дрібно нарізану цибулю викладаємо на дно каструлі, додаємо масло, злегка пасеруємо на повільному вогні 1-2 хвилини (щоб цибуля стала м’якша, але не рум’янилася), додаємо нарізану кубиками шинку, прогріваємо ще 1-2 хвилини, заливаємо водою і доводимо воду до кипіння на сильному вогні.

У киплячу воду додаємо попередньо промитий рис, варимо на повільному вогні до готовності. Готовий рис викладаємо на тарілки, приправляємо лимонним соком, прикрашаємо тонкими частинками помідора, порізаною зеленню.

Смачного – можна насолоджуватися свіжою ароматною стравою з максимумом користі та мінімумом калорій!