Ніжне куряче м’ясо із фруктами поєднується практично ідеально. Усі куштували курочку з яблуками або в апельсиновому соусі? А як щодо персиків? Їх надзвичайно теплий і водночас свіжий запах і м’яка насолода відтіняє ніжність курячого м’яса та створює ідеальний букет смаків та ароматів. Спробуйте!
Зробити це просто, незважаючи на різноманітність інгредієнтів, багато з яких можна замінити. У мене, наприклад, не було цибулі-шалот, я поклала звичайну цибулю і 2 зубчики часнику. А замість зеленої цибулі використала петрушку. І вийшло дивовижно! Не бійтеся експериментувати та радувати свій організм здоровою кухнею.
Основні характеристики
- Країна: Іспанія
- Тип рецепту: м’ясо
- Кількість порцій: 4
- Час приготування: 39 хв
ІНГРЕДІЄНТИ
Для курки у маринаді:
- 10 г меду або рідкої карамелі
- 20 г соєвого соусу
- 20 г оливкової олії
- 1 столова ложка оцту
- 1-2 гілочки свіжого чебрецю
- 4 курячі гомілки
Для персикового соусу:
- 2 цибулини-шалот
- 50 г вершкового масла
- 150 г м’ясного або овочевого бульйону
- 50 г білого вина
- 3 стиглих персика без кісточок (очищені, розрізані навпіл, без кісточок)
- сіль та перець для смаку
- нарізана зелена цибуля (для посипання)
Приготування
У пакет (кулінарну плівку) виливаємо масло, додаємо гілочку чебрецю, викладаємо курячі гомілки, додаємо карамель або мед, соєвий соус та оцет. Ретельно перемішуємо, щоб гомілки були повністю обмазані соусом і залишаємо маринуватися.
У каструлю на дно виливаємо олію, додаємо цибулю-шалот, прогріваємо 2-3 хв на середньому вогні, не обсмажуємо. Додаємо бульйон та вино. Проварюємо на повільному вогні 5 хв, після чого викладаємо в ємність курячі гомілки з маринадом.
Залишаємо на вогні на 20 хв, стежимо, щоб соус слабо кипів. Потім додаємо персик, сіль та перець, перемішуємо і готуємо ще 10 хв. Перевіряємо текстуру соусу, якщо соус занадто рідкий, додаємо вогонь і варимо ще кілька хвилин, щоб упарити зайву воду.
Подавати гарячим з вибраним гарніром, посипавши зеленою цибулею. Смачного!