Курча з персиком “pollo con durazno”

Курча з персиком “pollo con durazno”
Автор:
24.06.2021 ,

Ніжне куряче м’ясо із фруктами поєднується практично ідеально. Усі куштували курочку з яблуками або в апельсиновому соусі? А як щодо персиків? Їх надзвичайно теплий і водночас свіжий запах і м’яка насолода відтіняє ніжність курячого м’яса та створює ідеальний букет смаків та ароматів. Спробуйте!

Зробити це просто, незважаючи на різноманітність інгредієнтів, багато з яких можна замінити. У мене, наприклад, не було цибулі-шалот, я поклала звичайну цибулю і 2 зубчики часнику. А замість зеленої цибулі використала петрушку. І вийшло дивовижно! Не бійтеся експериментувати та радувати свій організм здоровою кухнею.

Основні характеристики

  • Країна: Іспанія
  • Тип рецепту: м’ясо
  • Кількість порцій: 4
  • Час приготування: 39 хв

ІНГРЕДІЄНТИ

Для курки у маринаді:

  • 10 г меду або рідкої карамелі
  • 20 г соєвого соусу
  • 20 г оливкової олії
  • 1 столова ложка оцту
  • 1-2 гілочки свіжого чебрецю
  • 4 курячі гомілки

Для персикового соусу:

  • 2 цибулини-шалот
  • 50 г вершкового масла
  • 150 г м’ясного або овочевого бульйону
  • 50 г білого вина
  • 3 стиглих персика без кісточок (очищені, розрізані навпіл, без кісточок)
  • сіль та перець для смаку
  • нарізана зелена цибуля (для посипання)

Приготування

У пакет (кулінарну плівку) виливаємо масло, додаємо гілочку чебрецю, викладаємо курячі гомілки, додаємо карамель або мед, соєвий соус та оцет. Ретельно перемішуємо, щоб гомілки були повністю обмазані соусом і залишаємо маринуватися.

У каструлю на дно виливаємо олію, додаємо цибулю-шалот, прогріваємо 2-3 хв на середньому вогні, не обсмажуємо. Додаємо бульйон та вино. Проварюємо на повільному вогні 5 хв, після чого викладаємо в ємність курячі гомілки з маринадом.

Залишаємо на вогні на 20 хв, стежимо, щоб соус слабо кипів. Потім додаємо персик, сіль та перець, перемішуємо і готуємо ще 10 хв. Перевіряємо текстуру соусу, якщо соус занадто рідкий, додаємо вогонь і варимо ще кілька хвилин, щоб упарити зайву воду.

Подавати гарячим з вибраним гарніром, посипавши зеленою цибулею. Смачного!

Ми любимо тексти без помилок. Але часом вони трапляються. Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Публікації HUBZ Media не є медичними матеріалами. Якщо у вас виникли проблеми зі станом здоров'я - вам потрібно негайно звернутись до лікаря.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: