Автор:
12.06.2021 ,

Доводиться не раз дискутувати чи здорове харчування може бути доступним і недорогим. Відповідаємо чітко – може!

Зокрема, це питання часто порушується, коли ми говоримо про необхідність їсти морську рибу 2 рази на тиждень (постійне рибне меню). Ми покажемо рецепт, який ще раз спростує міфи про дорожнечу здорової кухні. Хек з овочами – це чудовий спосіб порадувати свої смакові рецептори та потішити організм такими необхідними йому омега-3 кислотами та вітаміном D.

Крім того, виглядає це естетично і чудово підходить тим, хто стежить за своєю вагою. Також рецепт сподобається людям з непереносимістю глютену, лактози та алергією на яйця, казеїн тощо. Хек в цьому рецепті можна замінити на будь-яку іншу рибу, яка вам до вподоби. Крім того, це дуже швидко, приблизно за 30 хвилин ми вже маємо готову страву. Щоб надати йому особливого смаку, прикрасьте страву улюбленою зеленню і приправте прянощами на свій смак.

Основні характеристики

  • Тип рецепту: рибні страви
  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 30 хв
  • Загальний час: 30 млн

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 1 столова ложка рослинної олії для смаження
  • 30 г оливкової олії для заправки
  • 4 філе хека (бажано, щоб шматочки були приблизно однакової товщини)
  • сіль та перець за смаком
  • 2 зубчики часнику
  • 1 чайна ложка орегано
  • 300 г води
  • 50 г білого вина
  • 1 картопля, очищена та нарізана на скибочки
  • 0,5 см 1 цукіні, неочищений та нарізаний на скибочки
  • 0,5 см 100 г цибулі нарізати тонкими кільцями
  • 1 помідор нарізаний на скибочки 0,5 см

Приготування

Змастіть сковороду олією і викладіть філе хеку, посипавши його сіллю, перцем та орегано. Накриваємо та ставимо на повільний вогонь. Додаємо подрібнений часник, прогріваємо рибу з часником протягом 5 хв.

У каструльку наливаємо оливкову олію, додаємо склянку води, біле вино, викладаємо картоплю та овочі шарами: картопля, кабачки, цибуля та помідори. Ставимо на швидкий вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до готовності картоплі.

Після цього верхнім шаром викладаємо рибу з часником і залишаємо на повільному вогні ще на 5 хв. Подаємо гарячим, прикрасивши зверху подрібненою зеленню.

З рибою прекрасно поєднується м’ята, розмарин, свіжий орегано. Цікавий смак дає зелень селери. Цей чудовий зразок низькокалорійних страв стане гідним доповненням здорового меню!

Ми любимо тексти без помилок. Але часом вони трапляються. Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Публікації HUBZ Media не є медичними матеріалами. Якщо у вас виникли проблеми зі станом здоров'я - вам потрібно негайно звернутись до лікаря.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: