Доводиться не раз дискутувати чи здорове харчування може бути доступним і недорогим. Відповідаємо чітко – може!
Зокрема, це питання часто порушується, коли ми говоримо про необхідність їсти морську рибу 2 рази на тиждень (постійне рибне меню). Ми покажемо рецепт, який ще раз спростує міфи про дорожнечу здорової кухні. Хек з овочами – це чудовий спосіб порадувати свої смакові рецептори та потішити організм такими необхідними йому омега-3 кислотами та вітаміном D.
Крім того, виглядає це естетично і чудово підходить тим, хто стежить за своєю вагою. Також рецепт сподобається людям з непереносимістю глютену, лактози та алергією на яйця, казеїн тощо. Хек в цьому рецепті можна замінити на будь-яку іншу рибу, яка вам до вподоби. Крім того, це дуже швидко, приблизно за 30 хвилин ми вже маємо готову страву. Щоб надати йому особливого смаку, прикрасьте страву улюбленою зеленню і приправте прянощами на свій смак.
Основні характеристики
- Тип рецепту: рибні страви
- Кількість порцій: 4
- Час підготовки: 30 хв
- Загальний час: 30 млн
ІНГРЕДІЄНТИ
- 1 столова ложка рослинної олії для смаження
- 30 г оливкової олії для заправки
- 4 філе хека (бажано, щоб шматочки були приблизно однакової товщини)
- сіль та перець за смаком
- 2 зубчики часнику
- 1 чайна ложка орегано
- 300 г води
- 50 г білого вина
- 1 картопля, очищена та нарізана на скибочки
- 0,5 см 1 цукіні, неочищений та нарізаний на скибочки
- 0,5 см 100 г цибулі нарізати тонкими кільцями
- 1 помідор нарізаний на скибочки 0,5 см
Приготування
Змастіть сковороду олією і викладіть філе хеку, посипавши його сіллю, перцем та орегано. Накриваємо та ставимо на повільний вогонь. Додаємо подрібнений часник, прогріваємо рибу з часником протягом 5 хв.
У каструльку наливаємо оливкову олію, додаємо склянку води, біле вино, викладаємо картоплю та овочі шарами: картопля, кабачки, цибуля та помідори. Ставимо на швидкий вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до готовності картоплі.
Після цього верхнім шаром викладаємо рибу з часником і залишаємо на повільному вогні ще на 5 хв. Подаємо гарячим, прикрасивши зверху подрібненою зеленню.
З рибою прекрасно поєднується м’ята, розмарин, свіжий орегано. Цікавий смак дає зелень селери. Цей чудовий зразок низькокалорійних страв стане гідним доповненням здорового меню!