Рисовий пудинг з пелюстками календули та арахісом

Рисовий пудинг з пелюстками календули та арахісом
Автор:
HUBZ Редакція
17.07.2021

Напевно ви вмієте готувати смачний молочний пудинг. Він такий простий, що готується практично сам. Але сьогодні ми пропонуємо нову версію: з пелюстками календули та арахісом на поверхні. Ризикнете спробувати? Повірте, це дуже смачно!

Він має насичений вершковий смак. У ньому немає цукру, тому що ми збираємось замінити його медом і при цьому не перестаратися. Якщо ви надаєте перевагу більш солодкому, рекомендуємо додати більше меду у вашу миску або тарілку. Ви також можете додати до готової страви вершки, йогурт або сметану, що зробить його ще ніжнішим.

Основні характеристики

  • Кухня: модерн
  • Тип рецепту: десерт
  • Калорійність: 300 ккал
  • Кількість порцій: 8
  • Час підготовки: 10 хв

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Близько 15 плодів арахісу
  • 850 г молока (можна змішати молоко з вершками)
  • 2 чайні ложки пелюсток календули
  • 100 г рідкого меду
  • 200 г рису
  • 20 г вершкового масла (за бажанням)

Приготування

Арахіс подрібнити. Якщо у вас густий мед, то поставте баночку з медом у ємність із гарячою водою, щоб він розтанув. Топінг готовий!

Тепер готуємо корисний та здоровий десерт. У каструльку вилийте молоко (або суміш молока і вершків), доведіть до кипіння. До киплячого молока додайте сіль (на кінчику ножа), всипте попередньо промитий рис, ретельно перемішайте і доведіть до кипіння.

Зменште вогонь до мінімуму і варіть до готовності (рис має стати м’яким). Готовий відварений рис викладіть у форму, попередньо змащену олією, і поставте остигати. Захололий рис викладіть на блюдо. Полийте медом і присипте подрібненими горішками. Можна за бажанням приправити пудинг йогуртом або сметаною. Прикрасьте пелюстками календули.

Насолоджуйтесь цією корисною стравою, яка порадує вас не лише ніжним смаком, а й надзвичайною красою!