Салат “Картопляний”

Салат “Картопляний”
Автор:
11.07.2021 ,

Картопляний салат – чудова ідея для смачної вечері чи обіду. Рецепт дуже простий, а інгредієнти популярні та легкодоступні.

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • маленькі квашені огірки – 3 шт.;
  • йогурт – 5 ст. л.;
  • червона цибуля – 50 г;
  • зелена цибуля або кріп – 1 ст. л.;
  • середні мариновані огірки – 2 шт. (за бажанням);
  • майонез – 3 ст. л.;
  • спеції: 1/3 ч. л. солі, щіпка перцю.

Процес приготування салату.

Очистіть 1 кг картоплі і варіть в підсоленій воді до м’якості. Відварену і охолоджену картоплю нарізати кубиками.
Відварюємо картоплю, нарізаємо її кубиком.
В окрему миску покладіть 5 ст. л. вершкового натурального йогурту (або сметани 12% чи 18%) і 3 ст. л. майонезу.
В мисці змішуємо 5 ст. л. йогурту та 3 ст. л. майонезу.
Приготуйте не менше 50 г цибулі, квашені та мариновані огірки. Також нарізати 1 ст. л. зеленої цибулі. Замість зеленої цибулі можна використовувати кріп.
Підготувати квашені та мариновані огірки, цибулю.
Дрібно нарізати очищену цибулю, огірки і додати в миску йогурт і майонез. Також додайте цибулю, 1/3 чайної ложки солі і дрібку перцю. Перемішайте все. Ви також можете додати трохи солодкої паприки і 1 ч. л. французької або діжонської гірчиці.
В мисці змішати нарізану цибулю, огірки, йогурт і майонез. Додати сіль та перець.
Вилийте соус в миску з охолодженою картоплею. Розмішайте картопляний салат і перевірте його смак. При необхідності додайте більше солі або перцю. Прикрасити салат нарізаною зеленою цибулею, кропом або петрушкою. Подавати його за кімнатної температури або злегка охолодженим.

Смачного!

Час приготування: 10 хвилин
Час на підготовку: 1 година
Калорійність: 142 Ккал

Ми любимо тексти без помилок. Але часом вони трапляються. Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Публікації HUBZ Media не є медичними матеріалами. Якщо у вас виникли проблеми зі станом здоров'я - вам потрібно негайно звернутись до лікаря.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: