Мексиканська кухня досить своєрідна. Історія сучасної мексиканської кухні нараховує більш ніж тридцять століть і зберігає чимало рецептів смачних страв. Ця кулінарна традиція сягає корінням навіть глибше старовинних цивілізацій ацтеків та майя. У її основі лежить доступний цим народам багатий вибір продуктів: кукурудза (маїс), авокадо, свіжі та сушені боби, солодка та звичайна картопля, помідори, стручковий перець чилі, гарбуз, качине та індиче м’ясо, шоколад, а також безліч видів риб, що живуть у прибережних водах Мексики. Однією з найулюбленіших рослин є червона квасоля, яка дуже приємна на смак і корисна для здоров’я.
Ми будемо готувати салат саме з цією фавориткою мексиканської кухні, не забуваючи про кукурудзу та перець чилі, без якого страва втратить свій колорит.
Інгредієнти:
- червона квасоля – 1 банка;
- консервована кукурудза – половина банки;
- консервований ананас – 5 кілець;
- сир гауда шматочками – 200 г;
- маленький червоний перець – 1шт.;
- червона цибуля – 50 г;
- свіжа кінза – жменя;
- майонез – 3 ст. л.;
- вершковий натуральний йогурт – 2 ст. л.;
- спеції: 1/3 ч. л. солі; щіпка перцю, чилі і кмину.
Процес приготування салату
Зливаємо маринад з квасолі. Додатково промиваємо квасолю в ситечку для раковини. Ще для салату потрібна половина банки консервованої кукурудзи. Третій інгредієнт – маринований ананас кільцями. Кільця розрізати на більш дрібні шматочки.
Підготувати квасолю, кукурудзу та ананас для салату
Червоний перець промийте під холодною проточною водою. Видаліть насіння і наріжте його кубиками. Червону цибулину нарізати тонкими скибочками. Щоб салат вийшов ситним, додаємо 200 г сиру, наприклад гауда. Нарізаємо сир невеликими кубиками.
Порада: Ви можете додати в салат нарізаний кубиками стиглий авокадо. У м’ясному варіанті добре смакуватимуть шматочки копченої або смаженої курки.
Підготувати інші продукти для салату. Помістіть всі підготовлені інгредієнти в одну велику миску. Додайте ще 2 ст. л. вершкового йогурту і 3 ст. л. майонезу. Видавити сік з половинки лайма. А тепер спеції: 1/3 ч. л. солі; щіпка перцю, чилі та кмину. Все акуратно перемішати і перевірити смак салату.
Перед подачею на стіл рекомендується трохи охолодити його в холодильнику. Готувати його можна цілий рік, адже готувати салат – неймовірно просто і швидко.
Час приготування: 20 хвилин
Час на підготовку: 15 хвилин
Калорійність: 187 Ккал