Салат з редису “Мрія гурмана”

Салат з редису “Мрія гурмана”
Автор:
HUBZ Редакція
01.04.2022

Редис – один з перших овочів, що з’являється на ринку навесні. Він містить велику кількість корисних речовин, які необхідні організму людини, що є актуальним для профілактики весняного авітамінозу.

Цей овоч містить цілий комплекс важливих для здоров’я людини речовин, серед яких можна згадати калій, кальцій, магній, залізо, йод, фосфор, природну клітковину, фітонциди. Серед вітамінів найбільша концентрація в редисці представлена вітамінами С, РР, а також групи В.

Салат з редису – смачний і дуже універсальний салат. Влітку він відмінно смакує до страв-гриль, а на День народження, чи Новий рік, буде вітамінним подарунком на святковому столі.

Інгредієнти:

Для салату:

  • редиска – 200 г;
  • огірки – 80 г;
  • середні яйця – 3 шт.;
  • сир фета – 100 г;
  • зелень;
  • дрібка солі і перцю.

Для гірчичного соусу:

  • медова гірчиця – 1 ст. л.;
  • майонез – 1 ст. л.;
  • натуральний йогурт – 1 ст. л.;
  • оливкове масло – 2 ст. л.;
  • мед – 1 ч. л.;
  • лимонний сік – 3 ст. л.

Процес приготування салату з редису

Вимийте зелень і огірки під холодною проточною водою. Обсушити зелень, очистіть огірок і наріжте шматочками. 3 яйця зварити круто. Нарізати дрібними кубиками 100 г фети.

Порада: сир фета можна не додавати або замінити іншим сиром в тій же кількості.

Нарізати огірки і сир. Редиску помити. Відрізати стебла, нарізати її скибочками.

Готуємо гірчичний соус для салату

У невеликій мисці змішайте всі інгредієнти для соусу: 1 ст. л. медової гірчиці, майонез і вершковий натуральний йогурт; 3 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку; 2 ст. л. оливкового масла; 1 ч. л. меду.

Розрізати кожне зварене круто очищене яйце на 6 частин і покладіть у велику миску разом з іншими інгредієнтами. Полити вершковим соусом і посипати подрібненим кропом. Акуратно перемішайте салат і перевірте смак. Приправити дрібкою солі і перцю. Подавати відразу або злегка охолодженим.

Порада: в салат можна також додати молоду картопля, яку попередньо потрібно приготувати в підсоленій воді.

Смачного!

Час приготування: 10 хвилин
Час на підготовку: 20 хвилин
Калорійність: 80 Ккал

Ми любимо тексти без помилок. Але часом вони трапляються. Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: